Cirkus Flik-Flak´s historie
I 1987 var der en gruppe voksne som mødtes gennem vinteren for at lave et cirkusprojekt for børn og unge. Cirkus Flik-Flak slog første gang cirkusteltet op i 1988, dengang under navnet Cirkus Tusindben. Navnet Cirkus Tusindben kom af at Odense fyldte 1000 år.
Gode barndomsminder fra Cirkus Zoo, som man kunne se hver tirsdag eftermiddag for en krone i Odense Zoo i årene mellem 1954 og 1980, fik Tommy Hardam til at drømme om at skabe et nyt børnecirkus i Odense. Det blev ikke kun ved drømmen, og sammen med Anne-Gerd Bonde fik de samlet nok frivillige til at kunne lave en cirkusuge som en ferieaktivitet sidst i sommerferien 1988. Odense kommune gav støtte til det nye børnecirkus som ferieaktivitet og menighedsrådet ved Munkebjerg Kirke lod os låne lokaler og græsplæne til formålet. Og sådan startede det, 40 børn og unge mødte frem for at være med til at lave cirkus og Cirkus Tusindben kunne prale af både at have en elefant, kun en smule hjemmelavet, en ægte dansk tyrekalv, fakirer, klovne, tryllekunstnere og meget mere. Og siden har cirkus kun vokset sig større.
Cirkusugen fortsatte som ferieaktivitet, før sæsonstart i 1990 blev vores navn dog nødt til at blive ændret. Det viste sig nemlig, at der var et andet cirkus på Sjælland, der hed Tusindben. Cirkus Titusindben var oppe at vende, men så kom Tommy på navnet Cirkus Flik-Flak, og sådan blev det.
August 1995 er en anden vigtig teltpæl i Cirkus Flik-Flak´s historie, dette år stiftede cirkus nemlig en forening med ugentlig cirkustræning for børn og unge. Odense Kommune godkendte initiativet og vi fik dermed støtte til at leje lokaler på Stenhuggervej 26 i Odense SØ efter nogle år flyttede vi videre til Blangstedgårdsvej 14. I 2011 flyttede vi videre til cirkusbygningen på Herluf Trolles Vej 138 hvor vi bor idag.
Aktiviteterne er knopskudt i alle retninger: cirkusgudstjeneste, sommerturnéer i både ind- og udland, ugentlig aftenundervisning, børnecirkusfestival, filmmedvirken, H.C. Andersen forestilling, optræden på julemarkeder, og meget mere. Cirkus Flik Flak kunne i sommeren 2012 fejre 25 års jubilæum, og det er, som det altid har været, et dejligt sted!
Cirkus Flik-Flak er udsprunget fra kirkeligt børne/ungdomsarbejde. I forbindelse med flytning af cirkusugen fra Munkebjerg Kirke har vi derfor valgt at fastholde nogle af vores traditioner bl.a. at vi lørdag i cirkusugen afholder en hyggelig cirkusgudstjeneste for børn og voksne i vores cirkustelt. At vi hverdag alle mødes ½ time hvor vi øver sang og salmer samt giver forskellig information som er vigtig for at vi alle har det rart og tingene fungere.
Desuden bruger vi den kirkelige kontakt når vi arrangere udlandsophold.
Store og små Talenter
Cirkus Flik-Flak 2023
Instruktører i Flik-Flak
Julemarked 2022
Cirkusuge 2021
Cirkustelt opsætning
Cirkusturne
Julemarked 2019
Instruktør i Senegal
Julemarked 2023
Julemarked 2024