I Cirkusugen er alle deltagere tilknyttet en artistgruppe i hele cirkusugen. Alle deltagere skal på tilmeldingen vælge 4 forskellige artistgrupper, man kan altså ikke vælge den samme gruppe 4 gange !
Som i kan se er der pt. 25 forskellige grupper. Da vi stadig mangler voksne instruktører til at hjælpe i cirkusugen, er det ikke sikkert at alle grupper bliver oprettet. Desuden kunne vi godt bruge ekstra unge fra 16 år til at hjælpe som juniorinstruktør.
1. Orkestergruppen:
Hvad er et cirkus uden orkester? Musikken er med til at binde forestillingen sammen. Vi har til vores cirkusorkester brug for børn/unge som spiller blæseinstrumenter. Har du lyst til at spille sammen med andre, og har nodekendskab, er der mulighed for at spille musik som glæder publikum og som artisterne skal bruge i de forskellige numre.
2. Devilstick (Djævlestokke)/russerstav:
Devilstick er et gamle kinesiske jongleringsredskab der holdes i luften med 2 håndstave.Der kan laves flere fantastiske trick.
Russerstav svinges rundt i susende fart, kastes op i luften og gribes igen. Svinges rundt om ben/hals/arm. En fantastisk enkelt rekvisit som gør sig godt i manegen.
3. Lyssværd over 10 år:
Elsker du Star Wars? Så find din indre Jedi frem og lær at svinge dit lyssværd og lave tricks med det. Minder om russerstav, men alligevel en del anderledes. Fordi man godt kan komme til at ramme sig selv og andre med sværdet, er det vigtigt at man er indstillet på at følge instruktørens instrukser og ikke pjatte rundt.
4. Kunstcyklister:
Her arbejder artisterne med monocykler (høje og lave) samt almindelige lavgearede cykler, hvorpå der udføres forskellige discipliner. For at deltage i denne gruppe kræves det at man kan cykle på et-hjulede cykel inden cirkusugen starter.
5. Akobater (under 10 år):
Er det første gang du skal være med i Cirkus Flik-Flak. Har du lyst til små pyramider, krumspring så kan du vælge akrobatik hvor du koommer sammen med andre friske børn.
6. Akrobater (over 10 år):
Kolbøtter, hovedspring, kraftspring, stå på hænder, gå på hænder, lave pyramider samt andre gymnastiske kunststykker i form af balance.
7. Linedans
Yndigt og let ser det ud når linedanserne gå ud på deres line. Både drenge og piger kan være med i denne gruppe.
8. Danseshow
Er du glad for rytmer, musik, dans og bevægelse? Så er det gruppen du skal vælge. Vi vil lave fantastisk showdansenummer.
9. Jonglør:
Artister som jonglere med alt f.eks. Bolde, kegler, ringe, tørklæder mv.
10. Swingpoi: Video af swingpoi.
Swingpoi er en form for jonglering, hvor man bruger bolde for enden af en snor som man svinger rundt om kroppen i forskellige mønstre. Ordet poi bliver brugt til at beskrive et sæt poi og poi-svingning bliver almindeligvis brugt til at beskrive en poi dans. Vi skal i løbet af ugen lavet et fantastisk flot nummer med fart og tempo. Vi vil arbejde med swingpoi, swing flag, vimpler mv.
11. Elefant show:
I denne gruppen vil vi lave et sjovt nummer. Vi udklædes som små elefanter med 2 personer i hver dragt og lave et komisk show.
12. Diabolo:
I ugen skal vi lave fantastisk nummer med Diabolo. En diabolo består af stor “garntrisse” som kører på rundt på snor mellem 2 styrepinde. Man kan med Diabolo lave mange forskellige tricks.
13. Klovne:
Vi arbejder med de forskellige klovnetyper og laver forskellige klovneentréer og sammensætter numrene.
14. Sjipning:
Vi skal sjippe hele ugen i store og små sjippetov. Vi sammensætter et flot nummer hvor vi alle sjippe samtidig og hvor vi laver forskellige tricks.
15. Kugleartister:
I denne gruppe skal vi lave et fantastisk balancenummer hvor vi skal gå på kugler mens vi udfører forskellige trick.
16. Stylter:
At gå på stylter er en meget gammel leg som gennem de sidste 400-500 år er blevet brugt af teaterfolk og gøglere. Stylter spændt på benene og vupti kan vi præsentere høje mænd og damer.
17. Rulleskøjter:
Der bliver fart i manegen når rulleskøjtegruppen er igang. I vores nummer skal lave forskellige formationer og vilde hop.
18. Rola Bola: Se video med Rola Bola show.
Vi skal balancere på Rola Bola og forsøge at lave forskellige trick. Dette kunne være sjipning, Rola Bola med flere brætter. Deseuden vil også forsøge med cigaræsker og artistbowlerhatte.
19. Stærke mænd og damer
I cirkus har der gennem tiden medvirket stærke mænd og damer. I cirkus Flik-Flak skal vi gå på glaskår, tegnestifter, sømbræt. Vi skal også i årets forestilling have verdens stærkeste drenge og piger.
20. Trapez (luftakrobatik): IKKE FLERE PLADSER
At arbejde i trapez kræver armkræfter og kræver at man kan bære sig selv. I trapezen vil vi lave luftakrobatik.
21. Aerial ring (luftakrobatik): IKKE FLERE PLADSER
Til aerial (Ring) Hoop anvender en stor jernring, der hænger fra loftet til at lave tricks, kombinationer, drops og spins. Aerial Hoop træning er rigtig godt for balance og smidighed. At arbejde i trapez kræver armkræfter og kræver at man kan bære sig selv.
22. Stof (aerial silk/tissue: IKKE FLERE PLADSER (Se video af aerial silk/tissue)
Igen i år får vi aerial silk/ tissue (stof) hængt op i manegen. At arbejde i stof kræver meget styrke og armkræfter. Desuden kræver det at man kan bære sig selv. I stof /tissue vil vi lave luftakrobatik.
23. Cirkusdirektør:
Cirkusdirektørens opgave er at præsenterer alle forestillingerne i weekenden.
24. Cirkustjener:
Hjælpe med praktiske opgaver før/under forestillingern (kun unge over 14 år)
25. Teknik:
Hjælpe med opsætning af lyd og lys og afvikling af forestillingerne (kun unge over 15 år)
Cirkusuge
Nyt Telt
Julemarked 2019
Instruktør besøg
Cirkus turne
JuleMarked 2022